Thun­fisch-Teig­ta­schen mit Mozzarella

Zutaten

Teig für die Taschen

200 g

glattes Weißmehl, Typ 500

eine

Prise Salz

1 Teelöffel

Backpulver

500 g

griechischer Joghurt

Füllung

2 x 80 g

Thunfischpastete

Zubereitung Schritt für Schritt

In einer Schüssel werden alle Zutaten für den Teig (Mehl, Salz, Backpulver und Joghurt) vermischt und zu einem formbaren Teig geknetet. Teilen Sie die Mischung in drei gleiche Teile (jeder Teil wiegt etwa 120 g) und formen Sie dann jeden Teil zu einer Kugel.

Lassen Sie den Teig 5 – 10 Minuten auf der Arbeitsfläche ruhen, um ihn formbar zu machen. Dies erleichtert das Ausrollen des Teigs auf die gewünschte Form.

Rollen Sie jede Kugel in einen Kreis mit einem Durchmesser von etwa 20 cm und einer Dicke von 2 mm. Verteilen Sie die Delamaris-Thunfischpastete auf der unteren Hälfte des Kreises (lassen Sie einen Rand von 2 cm) und legen Sie Mozzarella-Scheiben über die Pastete. Fetten Sie den Rand mit Wasser ein, falten Sie den Teig, um die Form von Teigtaschen oder Halbmonden (die Form einer Calzone-Pizza) zu erhalten, und drücken Sie die Ränder des Teigs mit Ihren Fingern gut zusammen.

Stellen Sie die Pfanne auf erhöhte Hitze und legen Sie jede Teigtasche einzeln hinein. Braten Sie sie 5 Minuten auf einer Seite, drehen Sie sie dann auf die andere Seite und braten Sie sie auf der anderen Seite weitere 5 Minuten. Schneiden Sie sie in beliebige Stücke und servieren Sie mit Käse (z. B. Brie, Mozzarella ...), frischen Saisonfrüchten (z. B. Feigen, Aprikosen, Trauben), Oliven, Nüssen und getrockneten Preiselbeeren.

TIPPS: Dieses Gericht eignet sich auch hervorragend als Snack, Mittagessen zum Mitnehmen zum Beispiel zur Arbeit oder auf einen Ausflug. Neben Snacks können wir auch verschiedene Saucen wie die Triester Sauce servieren. Anstelle von Mozzarella können Sie auch einen anderen Käse wie Edamer oder Gouda verwenden.

Das Rezept wurde erstellt von: jernejkitchen.com

Schwierigkeit

Zeit

30 Minuten

Im Rezept haben wir verwendet

Aufstrich Thunfischclassic

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Was haben wir gekocht?#delamaris

🐟🫒 NOV OKUS Losos Medi­te­ran – vrhunska rib­ja sola­ta, ki vas bo nav­duši­la s pol­nost­jo oku­sa! Čvr­s­ti koščki loso­sa se odlič­no dopoln­ju­je­jo z zel­en­jav­nim mixom, biser­nim kus­ku­som in medi­ter­an­s­ki­mi zelišči. 🌱🥕

Popol­na izbi­ra za hiter obrok ali gur­man­ski tre­nutek, pol­na bel­ja­ko­vin in omega‑3 maščob­nih kis­lin. Ide­al­na za vsak tre­nutek dne­va! ☺️🥗

Ribe z zel­en­ja­vo Del­a­ma­ris, spo­mi­nek iz Slovenije

🍋 Popol­na osveži­tev za vaše brbončice! 🍋

File­ti skuše in sar­di­ne z limo­no – popol­na kom­bi­naci­ja okusa! 🐟✨

Limo­na doda pra­vo osveži­tev, ki odlič­no urav­no­teži okus rib in nare­di ta pri­gri­zek enost­aven ter poln okusa. 🌿👌

Sveži­na v vsak­em grižl­ja­ju! Kdo se nam pridruži? 😋

Ploče­vin­ke so že dol­go sino­nim za prak­tič­nost pri trans­portu in ohr­an­jan­je tra­j­nos­ti jedi! 🐟💚

Zakaj so naše tako poseb­ne? Nare­je­ne so iz alu­mi­ni­ja – laž­je se odpre­jo, laž­je pren­aša­jo in se 100% reciklirajo! 🌱✨

Poleg tega smo se s tem izo­gni­li sekun­dar­ni emba­laži, ker skrbe­ti za okol­je je ved­no kul! 🌍♻️

RIB­JE SOLA­TE PRI­PO­ROČA­JO TUDI STROKOVNJAKI

Popoln obrok za vse hribolazce

🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kran­js­ka Gora ponov­no diha­la s smučar­s­ki­mi nav­dušen­ci, kjer se je odvi­jal že 64. Pokal Vitranc, ena naj­bol­jših tekem sve­tov­ne­ga poka­la v alps­kem smučan­ju za moške.💙 Kot ponos­ni spon­z­or tega vrhunske­ga dogod­ka smo v Del­a­ma­risu pod­pr­li vzt­ra­j­nost, pred­a­nost in odlič­nost – vred­no­te, ki nas pove­zu­je­jo s sve­tom alps­ke­ga smučan­ja. ⛷️

🔥 Čes­tit­ke vsem zma­g­oval­cem in našim slovens­kim smučar­jem za bor­be­ne nastope! 🇸🇮

Hva­la vsem, ki ste deli­li to strast­no šport­no zgod­bo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇

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