Die beiden Vlogger Midva kuhava (Wir beide kochen) teilen mit uns ihre Erinnerungen an die Touristenpastete (slow. Turistična pašteta). Sie sagen, es ist eine handliche Nostalgie:
„Obwohl sich die Zeiten ständig ändern, bleiben einige Dinge beruhigend dieselben. Selbst als wir beide noch Kinder waren (und schon einige Jahre zuvor), war die Touristenpastete der legendären Marke Delamaris definitiv eine der obligatorischen Strandmitbringsel. Sobald diese Pastete auf Weißbrot gestrichen wurde, wurde die ganze Familie aus allen Ecken der Bucht Simonov zaliv zusammengetrommelt. Die Touristenpastete an den Stränden bleibt immer noch ein Nationalgericht, aber sie hat jetzt einen moderneren Hauch in Form von handlichen und saftigen Štrukeljčki (Teigrollen) erhalten. Die Teigrollen gehören nicht nur zum Strand, sondern erinnern auch das ganze Jahr über an die langen Sommertage mit einem reichen Geschmack.“

Zutaten
2 x 95 g
Touristenpastete (slow. Turistična pašteta)
360 g
Mehl
160 ml
Wasser
2 EL
Olivenöl
1 Päckchen
Päckchen Trockenhefe
1 Teelöffel
Salz
1
Ei
1 Esslöffel
Milch
Sesam
Zubereitung Schritt für Schritt
Mehl, Wasser, Milch, Olivenöl, Hefe und Salz in eine Schüssel geben und 7 Minuten lang mischen und kneten. Die Teigschale wird mit einem feuchten Tuch abgedeckt und 1 Stunde lang an einen warmen Ort gestellt. Der Teig wird dann gleichmäßig ausgerollt, bis er dünn ist. Danach wird der Teig mit der legendären Touristenpastete bestrichen. Der Teig wird dann zu einer langen Schlange gerollt und in 2-3 cm dicke Scheiben geschnitten. Das Ei und ein Löffel Milch werden gut vermischt, danach werden die in Scheiben geschnittenen Štruklji mit der Masse bestrichen und mit Sesam bestreut. Der Backofen wird auf 200 °C vorgeheizt, die Backform mit den Štruklji wird 15-20 Minuten hineingestellt.
Schwierigkeit
Zeit
40 Minuten
Im Rezept haben wir verwendet
…
Was haben wir gekocht?#delamaris
🐟🫒 NOV OKUS Losos Mediteran – vrhunska ribja solata, ki vas bo navdušila s polnostjo okusa! Čvrsti koščki lososa se odlično dopolnjujejo z zelenjavnim mixom, bisernim kuskusom in mediteranskimi zelišči. 🌱🥕
Popolna izbira za hiter obrok ali gurmanski trenutek, polna beljakovin in omega‑3 maščobnih kislin. Idealna za vsak trenutek dneva! ☺️🥗
Ribe z zelenjavo Delamaris, spominek iz Slovenije
🍋 Popolna osvežitev za vaše brbončice! 🍋
Fileti skuše in sardine z limono – popolna kombinacija okusa! 🐟✨
Limona doda pravo osvežitev, ki odlično uravnoteži okus rib in naredi ta prigrizek enostaven ter poln okusa. 🌿👌
Svežina v vsakem grižljaju! Kdo se nam pridruži? 😋
Pločevinke so že dolgo sinonim za praktičnost pri transportu in ohranjanje trajnosti jedi! 🐟💚
Zakaj so naše tako posebne? Narejene so iz aluminija – lažje se odprejo, lažje prenašajo in se 100% reciklirajo! 🌱✨
Poleg tega smo se s tem izognili sekundarni embalaži, ker skrbeti za okolje je vedno kul! 🌍♻️
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kranjska Gora ponovno dihala s smučarskimi navdušenci, kjer se je odvijal že 64. Pokal Vitranc, ena najboljših tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške.💙 Kot ponosni sponzor tega vrhunskega dogodka smo v Delamarisu podprli vztrajnost, predanost in odličnost – vrednote, ki nas povezujejo s svetom alpskega smučanja. ⛷️
🔥 Čestitke vsem zmagovalcem in našim slovenskim smučarjem za borbene nastope! 🇸🇮
Hvala vsem, ki ste delili to strastno športno zgodbo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇







