Gesun­de Quinoa-Pizza

Zutaten

Teig

1/2

Tasse rohe Quinoa

1 Esslöffel

Esslöffel Haferflocken

1 Esslöffel

Flohsamen

1/2 Beutel

Weinstein (oder Backpulver)

1 Esslöffel

Öl

Salz, Pfeffer

Füllung

2 x 80 g

Thunfischsteak

1 Tasse

Tomatenmark

Kirschtomaten

1 Handvoll

frischer Rucola

Mozzarella

Kapern

Balsamico-Essig

Zubereitung Schritt für Schritt

Zur Zubereitung des Teigs kochen wir die Quinoa zuerst im gesalzenen Wasser, danach lassen wir sie abtropfen und abkühlen. Dann mischen wir die restlichen Zutaten dazu und stellen den Teig für mindestens 15 Minuten in den Kühlschrank, sodass sich die Zutaten verbinden und aufquellen. 20 Minuten lang auf einem Backpapier bei 200 °C backen.

Während sich die Mischung im Kühlschrank abkühlt, bereiten wir die Füllung vor. Wir vierteln die Kirschtomaten und würzen die Tomatensauce mit Oregano und Basilikum. Wenn der Teig ¾ gebacken ist, nehmen wir ihn aus dem Ofen und bestreichen ihn mit Tomatensauce und geben Kirschtomaten, frische Spinatblätter, geriebene Käse, Kapern und Thunfischsteak Delamaris, das essentielles Protein und die Omega-3-Fettsäuren enthält, dazu. Auf Wunsch kann das Gericht mit Balsamico-Essig beträufelt werden.

Danach wird alles zusammen weitere 10 Minuten bei auf 180 °C gebacken.

Schwierigkeit

Zeit

60 Minuten

Im Rezept haben wir verwendet

Hat dir das Rezept gefallen? Teile es mit deinen Freunden!

Was haben wir gekocht?#delamaris

🐟🫒 NOV OKUS Losos Medi­te­ran – vrhunska rib­ja sola­ta, ki vas bo nav­duši­la s pol­nost­jo oku­sa! Čvr­s­ti koščki loso­sa se odlič­no dopoln­ju­je­jo z zel­en­jav­nim mixom, biser­nim kus­ku­som in medi­ter­an­s­ki­mi zelišči. 🌱🥕

Popol­na izbi­ra za hiter obrok ali gur­man­ski tre­nutek, pol­na bel­ja­ko­vin in omega‑3 maščob­nih kis­lin. Ide­al­na za vsak tre­nutek dne­va! ☺️🥗

Ribe z zel­en­ja­vo Del­a­ma­ris, spo­mi­nek iz Slovenije

🍋 Popol­na osveži­tev za vaše brbončice! 🍋

File­ti skuše in sar­di­ne z limo­no – popol­na kom­bi­naci­ja okusa! 🐟✨

Limo­na doda pra­vo osveži­tev, ki odlič­no urav­no­teži okus rib in nare­di ta pri­gri­zek enost­aven ter poln okusa. 🌿👌

Sveži­na v vsak­em grižl­ja­ju! Kdo se nam pridruži? 😋

Ploče­vin­ke so že dol­go sino­nim za prak­tič­nost pri trans­portu in ohr­an­jan­je tra­j­nos­ti jedi! 🐟💚

Zakaj so naše tako poseb­ne? Nare­je­ne so iz alu­mi­ni­ja – laž­je se odpre­jo, laž­je pren­aša­jo in se 100% reciklirajo! 🌱✨

Poleg tega smo se s tem izo­gni­li sekun­dar­ni emba­laži, ker skrbe­ti za okol­je je ved­no kul! 🌍♻️

RIB­JE SOLA­TE PRI­PO­ROČA­JO TUDI STROKOVNJAKI

Popoln obrok za vse hribolazce

🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kran­js­ka Gora ponov­no diha­la s smučar­s­ki­mi nav­dušen­ci, kjer se je odvi­jal že 64. Pokal Vitranc, ena naj­bol­jših tekem sve­tov­ne­ga poka­la v alps­kem smučan­ju za moške.💙 Kot ponos­ni spon­z­or tega vrhunske­ga dogod­ka smo v Del­a­ma­risu pod­pr­li vzt­ra­j­nost, pred­a­nost in odlič­nost – vred­no­te, ki nas pove­zu­je­jo s sve­tom alps­ke­ga smučan­ja. ⛷️

🔥 Čes­tit­ke vsem zma­g­oval­cem in našim slovens­kim smučar­jem za bor­be­ne nastope! 🇸🇮

Hva­la vsem, ki ste deli­li to strast­no šport­no zgod­bo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇

Izdelava:

Optiweb-logo