Wer hätte gedacht, dass Thunfisch und Lasagne so ein perfektes Paar sind?
Was tun, wenn der Magen nach einer saftigen Lasagne knurrt und das Herz für den köstlichen Thunfisch mit Gemüse Delamaris Tuna Mexicana schlägt? Die beste Antwort ist ein köstlicher Kompromiss – eine reiche und knusprige Lasagne mit einem reichen und pikant mexikanischen Thunfisch-Geschmack. Aufgrund der schnellen und einfachen Zubereitung eignet sich diese Lasagne perfekt zum Mittag- oder Abendessen während der Arbeitswoche. Das Rezept wurde von Midva Kuhava (Wir beide kochen) vorbereitet.

Zutaten
Bechamelsauce
700 ml
Milch
50 g
Mehl
50 g
Butter
Salz und Pfeffer
Muskatnuss
Thunfischfüllung
4 x 125 g
Thunfisch Mexicana
250 g
Tomatenstücke
100 g
gekochter Mais
100 g
rdečega fižola
Salz und Pfeffer
Lasagne
12
Lasagneblätter
200 g
Gouda
60 g
Hartkäse
Zubereitung Schritt für Schritt
Bechamel: Butter in einem Topf zerlassen und darauf das Mehl dünsten. Milch dazugeben und mit einem Schneebesen gut mischen, bis eine homogene Mischung entsteht. Wir geben noch Salz, Pfeffer und Muskatnuss dazu. Mit dem Schneebesen so lange rühren, bis die Mischung dick wird.
Thunfischfüllung: Wir schütten den ausgezeichneten und leicht pikanten Thunfisch mit Gemüse Tuna Mexicana von Delamaris in den Topf. Dazu geben wir noch abgetropften Mais, rote Bohnen und Tomatenstücke. Salz und Pfeffer nach Geschmack.
Lasagne: Als Basis dieser köstlichen Lasagne bestreichen wir den Boden des Backbleches mit einer Schicht Bechamelsauce. Auf die Bechamelsauce legen wir drei Lasagneblätter. Die nächste Schicht besteht aus der Thunfischfüllung, danach kommt geriebener Gouda. Danach kommen wieder Lasagneblätter, Bechamelsauce, Thunfischfüllung und Käse. Die letzte Phase besteht aus Lasagneblättern, Bechamelsauce. geriebenem Gouda und viel geriebenem Hartkäse. Wir backen die Lasagne 40 Minuten lang bei 200 °C.
Schwierigkeit
Zeit
60 Minuten
Im Rezept haben wir verwendet
THUNFISCHSALAT MEXICANAMit Bohnen, Mais, Paprika
Was haben wir gekocht?#delamaris
🐟🫒 NOV OKUS Losos Mediteran – vrhunska ribja solata, ki vas bo navdušila s polnostjo okusa! Čvrsti koščki lososa se odlično dopolnjujejo z zelenjavnim mixom, bisernim kuskusom in mediteranskimi zelišči. 🌱🥕
Popolna izbira za hiter obrok ali gurmanski trenutek, polna beljakovin in omega‑3 maščobnih kislin. Idealna za vsak trenutek dneva! ☺️🥗
Ribe z zelenjavo Delamaris, spominek iz Slovenije
🍋 Popolna osvežitev za vaše brbončice! 🍋
Fileti skuše in sardine z limono – popolna kombinacija okusa! 🐟✨
Limona doda pravo osvežitev, ki odlično uravnoteži okus rib in naredi ta prigrizek enostaven ter poln okusa. 🌿👌
Svežina v vsakem grižljaju! Kdo se nam pridruži? 😋
Pločevinke so že dolgo sinonim za praktičnost pri transportu in ohranjanje trajnosti jedi! 🐟💚
Zakaj so naše tako posebne? Narejene so iz aluminija – lažje se odprejo, lažje prenašajo in se 100% reciklirajo! 🌱✨
Poleg tega smo se s tem izognili sekundarni embalaži, ker skrbeti za okolje je vedno kul! 🌍♻️
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kranjska Gora ponovno dihala s smučarskimi navdušenci, kjer se je odvijal že 64. Pokal Vitranc, ena najboljših tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške.💙 Kot ponosni sponzor tega vrhunskega dogodka smo v Delamarisu podprli vztrajnost, predanost in odličnost – vrednote, ki nas povezujejo s svetom alpskega smučanja. ⛷️
🔥 Čestitke vsem zmagovalcem in našim slovenskim smučarjem za borbene nastope! 🇸🇮
Hvala vsem, ki ste delili to strastno športno zgodbo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇







